Online op eigen tempo

Miras- Photoshop voor fotografen
MIRAS

Photoshop voor fotografen

Start to create
Kan starten tussen: -
Uiterste einddatum:
Studiebelasting: +/- 60 uur

€ 90
Extra kosten:
€ 15
Extra lesmateriaal en andere

Beschrijving

In deze opleiding leer je Photoshop gebruiken als fotograaf. We leggen de focus op bewerkingen die je niet met Lightroom kan doen. Zo leer je ingewikkelde retouches doen, teksten toevoegen of beelden samenvoegen. 

Als cursist kan je het Adobe CC pakket aankopen aan een voordelig tarief. Dit pakket bestaat uit o.a. Photoshop, InDesign, Illustrator, Lightroom, ... Je coach zal je meer info geven over dit voordeel! 

Instapvoorwaarden

Je hebt geen Photoshop voorkennis nodig. Wel is een basiskennis Lightroom Classic vereist. Je kan foto’s importeren, selecteren en vooral ontwikkelen in Lightroom. 

Wat leer ik in deze cursus?

Adobe Lightroom is een onmisbare tool voor elke (amateur)fotograaf om foto’s te beheren en te ontwikkelen. Toch zijn er een aantal bewerkingen die je niet in Lightroom kan doen en waarvoor je Photoshop nodig hebt. In deze cursus benaderen we Photoshop dan ook als fotograaf. Welke tools heb je nodig om nog meer uit je beelden te halen?

De theorie leggen we uit aan de hand van een aantal praktische voorbeelden. Daarna is het de bedoeling dat je met je eigen foto’s aan de slag gaat in de oefeningen. 

We werken met de meest recente versie van Photoshop of Lightroom. Deze cursus kan je ook volgen indien je nog over een oudere versie beschikt. 

We leren volgende technieken gebruiken in Photoshop, telkens gericht op fotografie:

  • Van Lightroom naar Photoshop
  • Camera RAW 
  • Slimme objecten
  • Lagen, aanpassingslagen en laagmaskers (montage van meerdere foto's, foto's in elkaar doen overvloeien, het beste uit verschillende beelden halen vb. meerdere na elkaar gemaakte groepsfoto's combineren tot één beeld waar iedereen met de ogen open staat,...)
  • Retoucheren (storende elementen verwijderen, toeristen wegwerken,...)
  • Selecteren (een onderwerp vrijstaand maken, achtergrond verwijderen, een witte achtergrond voor productfotografie,...)
  • Vervagen (bokeh toevoegen, spelen met bewegingsonscherpte, tilt en shift-effect, vage foto's door beweging camera verscherpen,... )
  • Teksten toevoegen

Wil je Photoshop meer als grafisch pakket gebruiken, dan verwijzen we je graag door naar onze opleiding Photoshop.

Bij cvo MIRAS kan je ook terecht voor het diploma fotograaf. Deze cursus leidt niet automatisch tot een vrijstelling voor de modules binnen de diplomagerichte opleiding tot fotograaf. Het is wel mogelijk om een vrijstellingsproef af te leggen.